فهرست مطالب

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال سوم شماره 3 (پیاپی 11، پاییز 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/09/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • Research Articles
  • مریم سادات هاشمی پور، شهلا کاکویی، مریم بهادر، محدثه عرب سلغار صفحه 95
    مقدمه
    سرطان های سر و گردن در حال حاضر یکی از شایع ترین انواع بدخیمی می باشد. یکی از درمان های این بیماران علاوه بر جراحی و شیمی درمانی، رادیوتراپی است. رادیوتراپی سر و گردن خود می تواند با تاثیر بر مخاط دهان، عوارضی را ایجاد کند. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر رادیوتراپی سرطان های سر و گردن بر دهان در بیماران مراجعه کننده به بخش انکولوژی بیمارستان شفا کرمان در سال 1386 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 42 بیمار مراجعه کننده به بخش انکولوژی که تحت پرتودرمانی سر و گردن قرار گرفته بودند، بررسی شدند. بعد از تکمیل فرم و انجام معاینات دهانی، داده ها با استفاده از برنامه آماری SPSS 13.5، آزمون χ2، آزمون کوکران و t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 42 بیمار مورد بررسی، 27 نفر (3/64%) مرد و 15 نفر (7/35%) زن بودند. 40 نفر (2/95%) در مرحله نهایی معاینه از خشکی دهان رنج می بردند و 30 نفر (70 درصد) دچار سوزش مخاط دهان و یا درد بودند. 3/83 درصد (35 نفر) بیماران در مدت رادیوتراپی دچار موکوزیت شدند. همچنین عفونت کاندیدا (شامل شقاق گوشه دهان و تراش)که از طریق معاینه دهان بررسی گردید و اختلال کیفی چشایی (بر اساس پاسخ بیمار به سؤالات پرسش نامه) به ترتیب در 3/64% و 4/52% بیماران مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تعداد بسیار زیادی از بیماران تحت مطالعه از عوارض ناشی از رادیوتراپی رنج می برند که شایع ترین عارضه در این بیماران خشکی دهان گزارش گردید. ضمن این که سایر عوارض دهانی شامل موکوزیت، سوزش دهان، تراش(24 نفر)، شقاق گوشه دهان و تریسموس بودند.
    کلیدواژگان: عوارض دهانی، رادیوتراپی، سرطان
  • علی حافظ قرآن، حسن سازگارا، فرهاد طباطبایی صفحه 105
    مقدمه
    برخی تکنسین ها در لابراتوارهای دندان پزشکی ایران از موم به عنوان spacer در ساخت پروتز ایمپلنت استفاده می کنند. در این مطالعه اثر دو روش مختلف زدن spacer روی گیر روکش های تک واحدی متکی بر ایمپلنت بررسی گردید
    مواد و روش ها
    بیست اباتمنت تایتانیومی قابل تراش ایمپلنت (Biohorizons) به طول 8 میلی متر به آنالوگ ایمپلنت با تورک 30 نیوتن سانتی متر متصل گردیدند. آنالوگها با استفاده از سرویور درون بلوک های تهیه شده از آکریل خود سخت شونده قرار داده شدند. سپس نمونه ها به دو گروه تقسیم شدند. در یک گروه روی اباتمنتها با موم ذوب شده پوشانده شد تا زدن spacer را تقلید کند. در گروه دیگر یک لایه فویل 25 میکرون به عنوان spacer به کار رفت. بعد ازwax up و ساخت روکش برای هر اباتمنت، روکش ها با نیروی 500 کیلوگرم با سرعت 5/0 سانتی متر در دقیقه با استفاده از Universal testing machine از روی اباتمنت ها کشیده شدند و استحکام کششی به نیوتن ثبت گردید. سمان های موقت TempBond، Dycal و TempBond NE برای اتصال روکش به اباتمنت مربوطه به کار رفتند. تمام نمونه ها قبل از تست، در رطوبت 100 درصد و دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 48 ساعت نگهداری شدند. بار دوم سنجش استحکام کششی به روش مشابه صورت گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های آماری paired t-test و two way ANOVA ارزیابی گردیدند..
    یافته ها
    در روکش های ساخته شده با فضاساز فویل میزان گیر با سمان Dycal 91/3 ± 87/24، با Temp Bond NE 02/3 ± 14/21 و با Temp Bond 23/1 ± 96/13 و در روکش های تهیه شده با فضاساز مومی میزان گیر با سمان Dycal 71/2 ± 31/27، با Temp Bond NE 86/2 ± 86/22 و با Temp Bond 29/2 ± 24/17 نیوتن شد. با یک نوع سمان، با این که میانگین گیر نیرو در روکش های ساخته شده از طریق قراردهی spacer با موم بیشتر بود اما این تفاوت با گروه دیگر از نظر آماری معنی دار نبود (05/0 p value >).
    نتیجه گیری
    استفاده از موم به عنوان spacer روی اباتمنت، اثر نامطلوبی روی گیر روکش های سمان شونده متکی بر ایمپلنت نمی گذارد.
    کلیدواژگان: پروتز متکی بر ایمپلنت، فضا نگهدار، گیر، سمان موقت
  • منصور ریسمانچیان، اکبر فاضل صفحه 112
    مقدمه
    توانایی بالای ایمپلنت های دندانی در بازگرداندن زیبایی و فانکشن بیماران باعث کاربرد روزافزون آنها در مراکز آموزشی و درمانی شده است و ارزیابی نتایج حاصل از کاربرد آن می تواند مؤید کاربرد صحیح کاربران و توانایی سیستم های مورد استفاده باشد. این بررسی با هدف ارزیابی کلینیکی و رادیوگرافیکی بیماران درمان شده با ایمپلنت های دندانی ITI و ارزیابی میزان رضایت مندی آنها از جنبه های زیبایی و کارایی آن انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی توصیفی گذشته نگر تعداد 107 بیمار زن و مرد که برای آنها 318 ایمپلنت ITI کاشته شده و از زمان بارگذاری ایمپلنت ها حداقل 2 سال گذشته بود، مورد ارزیابی کلینیکی و رادیوگرافیک قرار گرفتند و سلامت بافت های نرم و سخت حمایت کننده ایمپلنت ها بررسی شد. میزان رضایت مندی بیماران از جنبه های زیبایی و فانکشن پروتز با تکمیل پرسش نامه ارزیابی شد. اطلاعات به دست آمده از طریق آزمون های آماری ANOVA و Mann-Whitney مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 318 ایمپلنت کاشته شده برای بیماران تعداد 3 عدد قبل از بارگذاری و 2 عدد پس از بارگذاری Fail شد؛ لذا میزان بقاء تا زمان بارگذاری 99% و پس از یک دوره 2 تا 7 ساله 4/98% بود. شاخص های سلامت بافت نرم و سخت در حد استانداردهای تعیین شده بود و بیش از 90% بیماران از جنبه های مختلف درمان رضایت بودند.
    نتیجه گیری
    درصورت تشخیص و درمان صحیح، ایمپلنت های دندانی ITI با میزان موفقیت بیش از 4/98% می تواند به عنوان یک روش درمانی مطلوب در بیماران با بی دندانی کامل و جزئی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ایمپلنت های دندانی، ارزیابی کلینیکی و رادیوگرافیک، رضایت بیماران
  • مریم راد، شهلا کاکویی، مهدی فتاحی طبسی صفحه 118
    مقدمه
    اثرات بد سیگار کشیدن بر سلامت دهان به خوبی تایید شده است. این پژوهش با هدف بررسی آگاهی و نگرش بیماران دندان پزشکی در مورد اثرات سیگار بر مخاط دهان و بررسی اقدامات آنان برای ترک سیگار انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی تحلیلی - مقطعی، 905 مراجعه کننده به کلینیک های دندان پزشکی کرمان انتخاب شدند. اطلاعات به وسیله یک پرسش نامه که شامل اطلاعات دموگرافیک، وضعیت سیگار کشیدن و سؤالاتی در رابطه با آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران بود، جمع آوری گردید. سپس داده ها با برنامه آماری SPSS و آزمون های t و مجذور کای تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    از 905 نفر، 53 درصد مرد و 47 درصد زن بودند. میانگین سنی 509/9 ± 76/32 سال و شیوع سیگار کشیدن 5/20 درصد بود. ارتباط معناداری بین جنس و میزان تحصیلات با مصرف سیگار وجود داشت. میانگین امتیاز کلی آگاهی از اثرات سیگار برابر با 95/53 درصد بود. آگاهی زنان و افراد غیر سیگاری به طور معناداری بیشتر بود. در این پژوهش، 9/54 درصد افراد سیگاری به ترک سیگار اقدام کرده بودند که 2/12 درصد آن ها در این مورد با پزشک مشورت کرده بودند. نگرش کلی بیماران، یک نگرش بی طرف بود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که میزان آگاهی بیماران از عوارض دهانی سیگار، حتی در مورد بیماری خطرناکی مانند سرطان دهان، کم است. بنابراین، دندان پزشکان نقشی کلیدی در مورد آگاهی دادن به بیماران و تشویق آن ها به ترک سیگار دارند.
    کلیدواژگان: سیگار، تظاهرات دهانی، آگاهی، عملکرد، نگرش، بیماران
  • لعیا صفی، علیرضا عدل، طاهره ابراهیمی مقدم صفحه 126
    مقدمه
    یکی از مهمترین فاکتورها در ارزیابی میزان موفقیت جراحی های انتهای ریشه، حذف محرک ها و قرار دادن ماده ای با حداقل ریزنشت در حفرات انتهای ریشه می باشد. هدف این پژوهش، مقایسه میزان ریزنشت White Pro Root MTA (تولید خارج(و Root MTA(تولید داخل) به عنوان مواد مهر و موم کننده حفره های انتهای ریشه دندان می باشد.
    مواد و روش ها
    کانال های 34 دندان تک ریشه و تک کاناله کشیده شده انسانی پس از پاکسازی و شکل دهی، پر شد. سپس سه میلی متر انتهایی ریشه در راستای عمود بر محور طولی دندان ها قطع گردید و پس از تهیه کردن حفره انتهای ریشه، دندان ها به طور تصادفی به دو گروه آزمایشی 15 تایی و دو گروه شاهد تقسیم شدند. در گروه اول آزمایش، حفره انتهایی ریشه با White Pro Root MTA و در گروه دوم، به وسیله Root MTA پر شد و پس از سپری شدن مدت لازم برای سخت شدن مواد و پوشاندن سطح به وسیله دو لایه لاک ناخن، به مدت 48 ساعت در محلول جوهر هندی غوطه ور گردید. سپس دندان ها در راستای باکولینگوال به دو نیم شکسته شدند (Split) و میزان نفوذ رنگ بر روی ماده پرکردگی انتهایی ریشه به وسیله استریومیکروسکوپ با بزرگ نمایی 16 خوانده شد. پس از گرفتن میانگین، از آزمون Mann Whitney U برای آنالیز آماری استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین نفوذ رنگ در گروه اول ((Pro Root MTA mm 61/0و در گروه دوم (Root MTA) mm 57/0 بود که این تفاوت به لحاظ آماری معنی دار نبود (05/0p value <).
    نتیجه گیری
    از آن رو که اختلاف معنی داری میان ریزنشت دو نوع MTA مورد بررسی وجود نداشت، می توان عنوان کرد که در شرایط این پژوهش توانایی مهر و موم کنندگی هر دو نوع MTA یکسان است.
    کلیدواژگان: ریز نشت، ماده رنگی، ریشه، انتها، حفره، MTA White Pro Root، Root MTA
  • محمد توکلی، الهام وزیری، مژده مهدی زاده، جابر یقینی صفحه 131
    مقدمه
    پیاسکلدین یکی از داروهایی است که می تواند علائم بیماری پریودنتال را تخفیف دهد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات کلینیکی این دارو در درمان پریودنتیت مزمن بود.
    مواد و روش ها
    24 بیمار مبتلا به پریودنتیت مزمن به طور تصادفی به دو گروه 12 نفری تقسیم شدند و شاخص های کلینیکی و رادیوگرافیکی شاملProbing Pocket Depth (PPD)،Bleeding index (BI)، Plaque Index (PI)، Clinical Attachment level (CAL) و دانسیته ی استخوان های اسفنجی و متراکم در آنها اندازه گیری شد. سپس برای همه فاز I درمان انجام گرفت و برای افراد گروه مورد، کپسول پیاسکلدین300 میلی گرم 1 بار در روز و برای افراد گروه شاهد پلاسبو 1 بار در روز به مدت 6 ماه تجویز شد. بیماران در جلسات فراخوانی در فواصل 1، 2، 4 و 6 ماه جهت ثبت شاخص های مذکور مورد معاینه قرار گرفتند. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون t زوج مورد آنالیز آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    مقدار متوسط شاخص های CAL، PPD، BI، PI و تراکم استخوان اسفنجی و متراکم در دو گروه مورد و شاهد بعد از 6 ماه تفاوت معنی داری نداشت (به ترتیب 013/0 p value =، 089/0 p value =، 861/0 p value =، 134/0p value =، 485/p value =، 864/0 p value =).
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از این مطالعه استفاده از پیاسکلدین را در درمان پریودنتیت مزمن توجیه نمی کند، اما با توجه به تاکید مطالعات دیگر به تاثیر و کارایی این داروی خوراکی در درمان پریودنتیت واستئوآرتریت، انجام مطالعات بیشتر در این باره پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: پریودنتیت مزمن، پیاسکلدین، پلاک، عمق پروبینگ، سطح اتصال کلینیکی، دانسیته استخوان
  • بیژن موحدیان، رضا نوری، مجید رضایی صفحه 137
    مقدمه
    ضایعات غدد بزاقی بسیار متنوع و نادر بوده، تعداد کم مطالعات اپیدمیولوژیک در جامعه ایرانی در این رابطه مشهود است. هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات اپیدمیولوژیک ضایعات غدد بزاقی در یک دوره 5 ساله در شهر اصفهان بود.
    مواد و روش ها
    پرونده 574 بیمار که با تشخیص ضایعات غدد بزاقی به مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان طی سالهای 77 تا 82 مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. در جمعیت مورد مطالعه، 314 مرد و 260 زن قرار داشتند. 198 ضایعه خوش خیم، 113 ضایعه بدخیم و 263 ضایعه غیرنئوپلاستیک بررسی و بر حسب، سن، جنس، تشخیص هیستوپاتولوژیک و محل درگیری تقسیم شد و توسط آزمون آماریχ2 مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 574 ضایعه غدد بزاقی 46% ضایعات غیرنئوپلاستیک، 34% ضایعات خوش خیم و 20% موارد بدخیم تشخیص داده شدند. شایع ترین ضایعه خوش خیم پلئوموزمیک آدنوما بود (1/68% ضایعات خوش خیم و 5/23% کل ضایعات). بیشترین شیوع ضایعات خوش خیم در رده سنی 50-31 سال بود. موکواپی درموئید کارسینوما شایع ترین بدخیمی این مطالعه بود (40% ضایعات بدخیم، 8/7% کل ضایعات) و بیشتر ضایعات بدخیم در سنین بیش از 50 سالگی رخ داده بود. 46% کل ضایعات بزاقی مربوط به ضایعات غیرنئوپلاستیک بودند که 3/56% در مردان و 7/43% در زنان دیده شد. سیالادنیت مزمن شایع ترین ضایعه غیرنئوپلاستیک بود.
    نتیجه گیری
    خصوصیات اپیدمیولوژیک ضایعات غدد بزاقی در مواردی با نتیجه مطالعات مشابه در سایر نقاط جهان هماهنگی داشت ولی در موارد قابل توجهی نیز اختلاف بارزی به چشم می خورد که بیانگر نقش عوامل جغرافیایی و نژادی در شیوع این گونه ضایعات می باشد.
    کلیدواژگان: غدد بزاقی، اپیدمیولوژی، ضایعات نئوپلاستیک، ضایعات غیرنئوپلاستیک، ضایعات التهابی
  • Review article
  • محمد کتابی، میثم مهابادی صفحه 145
    مقدمه
    ایمپلنت های دندانی، به عنوان یکی از راه کارهای مهم در درمان انواع بی دندانی ها، در مواردی دچار شکست و عوارض بعد از درمان می شوند. سیگار یکی از عوامل مهم مخاطره آمیز در درمان های ایمپلنت است. هدف از این مقاله، مروری بر تحقیقات و مقالات موجود در بانک های اطلاعاتی با هدف بررسی تاثیر سیگار بر کلیه جنبه های درمان ایمپلنت بود.
    مواد و روش ها
    کلیه مقالات مرتبط در بانک های اطلاعاتی مدلاین و COHG (Cochrane Oral Health Group database) جستجو شدند. در اولین مرحله عناوین و خلاصه مقالات جمع آوری و سپس عناوین و خلاصه مقالات غیرمرتبط حذف و صورت کامل بقیه مقالات مورد بررسی جداگانه دو نویسنده مقاله قرارگرفت. موارد مورد توافق با استفاده از آمار 2χ ذکر می شد. موارد مورد اختلاف با بررسی مجدد کل مقاله تا حصول نتیجه، مورد بحث و تبادل نظر قرار می گرفت. نتایج و جمع بندی به صورت بررسی سیستماتیک در نتایج مقالات ارایه گردید.
    نتیجه گیری
    احتمال شکست ایمپلنت، عوارض بعد از درمان و میزان تحلیل استخوان مارجینال در افراد سیگاری به طور محسوسی بیش از غیرسیگاری هاست. اثرات سیگار بر درمان های ایمپلنت با تعداد و سنوات سیگارکشیدن ارتباط مستقیم دارد. همچنین تاثیرات منفی سیگار در فک بالا بیش از فک پایین گزارش شده است در افراد سیگاری میزان شکست ایمپلنت های دارای خشونت سطحی متوسط کمتر از فیکسچرهای دارای خشونت سطحی کم است. در افرادی که قادر به ترک کامل سیگار نیستند، استفاده از آنتی بیوتیک قبل از درمان های ایمپلنت توصیه می شود. بیمار بایستی حداقل 1 هفته قبل و 8 هفته پس از جراحی از کشیدن سیگار خودداری نماید.
    کلیدواژگان: ایمپلنت، سیگار، شکست ایمپلنت، عوارض ایمپلنت
|
  • M. Hashemipour, Sh Kakoei, M. Bahador, M. Arab Solghar Page 95
    Introduction
    The prevalence of malignancy in different societies increases more and more, such that these diseases are the second factor for mortality in advanced countries. Today, head and neck cancers are the most prevalence types of malignancy. Besides of surgery, radiotherapy is one of the treatment methods. The head and neck radiotherapy can produce several side effects on oral mucosa. This study was done to investigate the prevalence of oral complications in patients undergoing head and neck radiotherapy in the oncology department of Shafa hospital in Kerman.Methods and Materials: In this study, 42 patients referred to oncology department for head and neck radiotherapy were surveyed. After completing the related form and doing oral examination, data were analyzed using χ2, t-test, and Cochran test via SPSS13.5 software.
    Results
    From 42 patients, 27 cases (64.3%) were male and 15 cases (35.7%) were female. 40 cases (95.2%) had compliant from xerostoma in the final stage of examination. Also, 70% of these patients had burning mouth or pain. 83.3% of patients were affected with mucositis during radiotherapy. Besides, Candidiasis and taste alteration were seen in 64.3% and 52.4% of patients, respectively.
    Conclusion
    A considerable number of patients have compliant from the side effects of radiotherapy, such that the most prevalence complication in these patients was mucositis. Besides, several other complications including mucositis, burning mouth, candida infection, angular chielitis, taste alteration, and trismus may be produced by radiotherapy.
  • A. Hafezeqoran, H. Sazgara, F. Tabatabai Page 105
    Introduction
    Some technicians in dental laboratories of Iran have used wax as spacer in implant prosthesis fabrications. This study evaluated the effect of two methods of applying spacer on the retention of implant supported single crowns by using three different provisional cements. Method and Materials: Twenty prepable titanium implant abutments (Biohorizons), with 8mm highth, were placed in implant analogs and torqued to 30 Ncm. Implant analogs were mounted in autopolymerizing acrylic resin blocks using surveyor. Then the Specimens divided into 2 groups. In one group abutments were covered with layer of wax as spacer and in the other one a layer foil 25 μm used as spacer. After wax up and casting of crowns for each abutment, each crowns was pulled from the abutment with a 500 kg load cell in a universal testing machine at a crosshead speed of 0.5 cm/minute, and tensile strength was recorded (N). Provisional luting agents (TempBond, Dycal and TempBond NE) were used to secure the crowns to the respective abutments. All specimens were stored in 100% humidity environment for 48 hours at 37°C prior to testing. Again tensile test was performed in similar manner. Data were analyzed using paired t-test and two-way ANOVA.
    Results
    With using foil as spacer, retention of crowns cemented with Dycal, TempBond NE and TempBond was 24.87 ± 3.91, 21.14 ± 3.02 and 13.96 ± 1.23, respectively. Retention of crowns fabricated with applying wax as spacer was 27.31 ± 2.71 for Dycal, 22.86 ± 2.86 for TempBond NE and 17.24 ± 2.29 for TempBond. With considering each cement separately, there was no significant statistically difference between the mean force required to remove the cemented copings in either test groups (p value > 0.05).
    Conclusion
    Application of wax on abutment as a spacer does not adversely affect the retention of cemented implant supported crowns.
  • M. Rismanchian, A. Fazel Page 112
    Introduction
    Dental implants are used increasingly in educational and clinical centers due to their ability to provide esthetic and function in patients. The aim of this study was to evaluate patients treated with ITI Dental implants clinically and radiographically, and also evaluate their satisfaction from esthetic and practical point of view.Methods and Materials: In this analytical descriptive retrospective study, 318 ITI Dental implants were placed for 107 patients (male and females). Implants were evaluated clinically and radiographically after two years of loading. Soft and hard tissue supporting implants were also evaluated. Patient's satisfaction was evaluated from esthetic and prosthetic functional aspect via questionnaires. The data was analyzed with ANOVA and Mann-Whitney tests using SPSS software.
    Results
    From total of 318 placed ITI dental implants, 3 implants failed before loading and 2 implants after loading. Therefore survival rate was 99% up to loading period and after 2-7 years of loading was 98/4%. Soft and hard tissue health was within predetermined standard limits. More than 90% of patients were satisfied with different aspects of their treatment.
    Conclusion
    Results of this study confirm the accuracy of clinicians and the ability of the system being used. In case of correct diagnosis and treatment ITI dental implants can be used as favorable treatment option for complete and partial edentulous patients with success rate of more than 98.4%.
  • M. Rad, Sh Kakoei, M. Fatahi Tabasi Page 118
    ,
    Introduction
    The harmful effects of cigarette smoking on oral health are well established. The aim of this study was to assess knowledge and attitude of dental patients about the effects of smoking on oral health and their cessation efforts.Methods and materials: In this descriptive analysis-cross sectional study, 905 patients from dental clinics in Kerman were selected. They were asked to complete a self- administered structured questionnaire on the effects of smoking on oral health. The questionnaire consisted of questions about demographic data, smoking status, patient's knowledge and attitude about the effects of smoking and cessation efforts of them. Finally, data was analyzed with SPSS program, t test and x2 test.
    Result
    A total 905 patients (53% men and 47% women) were studied. The mean age was 32.76 ± 9.509. The prevalence of smoking was 20.5%. The relationship between sex and education and smoking was significant (p value = 0.0001). Mean Knowledge score was 53.95%. Smoking patients and men were significantly less aware of the effects of smoking on oral health. In this study, 54.9% of smoking patients had tried to quit smoking. Only 12.2% had taken counselling. The attitude toward cigarettes was passive.
    Conclusion
    Results of this study showed that the knowledge about effects of smoking on oral health, especially oral cancer, was low. Therefore dentists have a key role for awarding their patients of such effects and are placed to be have a key role in tobacco prevention and cessation.
  • L. Safi, A. Adl, T. Ebrahimi Moghadam Page 126
    Introduction
    This study was aimed to evaluate and compare the amount of microleakage of two types of root end filling materials, white Pro Root MTA (Dentsply) and Iranian MTA (Root MTA).Methods and Materials: In this laboratory study, 34 extracted single root and canal human teeth were selected. Root canals were cleaned, shaped and obdurate. Experimental samples were divided randomly in to 2 groups of 15 specimens. Root tips were sectioned in perpendicular angel and root end cavities were prepared. In first group, white Pro Root MTA and in second group, Root MTA was used as root end filling material. 4 residual teeth were divided into two positive and negative control groups. After setting of root end filing materials, the teeth were covered with two layers of nail polish except around the root filling materials and then were submerged in Indian Ink solution for 48 hours. After rinsing, the teeth were splited in buccolingual direction. Dye penetration was observed and evaluated by three observers with steriomicroscope at 16× magnification. Data were analyzed and the means were compared using Mann Whitney U test.
    Results
    Due to the obtained mean of microlaeakage (0.61 mm for first and 0.57 mm for second group), there was no significant difference between the two groups; So, the sealing ability of two types of MTA as root end filling material was similar.
    Conclusion
    We found that use of Root MTA, compared to Pro Root MTA due to its lower cost and easier availability is recommended.
  • M. Tavakoli, E. Vaziri, M. Mehdizadeh, J. Yaghini Page 131
    Introduction
    Considering the role of host inflammatory response in progression of periodontal destruction confirms the host tissue modulation. Piascledin is one of the most medicines decreases periodontal disease symptoms. The aim of this study was evaluating of clinical effects of this herbal medicine in the treatment of chronic periodontitis.Methods and Materials: Twenty for patients with chronic periodontitis were divided in two groups and clinical and radiographic measurements including probing pocket depth (PPD), clinical attachment level (CAL), Plaque index (PI), Bleeding index (BI) and bone density were evaluated. Then phase I of treatment plan was done for all the patients. Test group received piascledine (300 mg) q.d and control group received placebo q.d for 6 months. The patients were recalled at 1, 2, 4 and 6 months for review of the parameters. All of the findings were analyzed by SPSS soft ware with paired t- test.
    Results
    PI, BI, PPD, CAL and bone dentistry had no significant difference between test and control group after 6 months (P = 0.013, P = 0.089, P = 0.861, P = 0.134, P = 0.485, P = 0.864, respectively).
    Conclusion
    The findings of this study dont suggest the use of Piascledine in the treatment of chronic periodontitis; but according to other researches that confirm the effectiveness of this herbal medicine in the treatment of osteoarthritis and periodontitis, it is suggested that other invivo studies should be bone.
  • B. Movahedian, R. Noori, M. Rezaei Page 137
    Introduction
    Salivary gland lesions, as a diverse group, can be classified as infectious, inflammatory and neoplastic. These lesions have been considered rare and few multitude epidemiologic studies in Iranian populations are noticeable.Methods and Materials: 574 (314 men and 260 women) cases diagnosed as salivary gland lesions were studied. The sample comprised of 198 benign lesions, 113 malignant and 263 non­neoplastic ones. The lesions were further classified with regard of age, sex, site and histopathology.
    Results
    Patient's files, 314 men and 260 women, were assessed. The diagnosis included 46% to be non-neoplastic, 34% to be benign and 20% to be malignant. The most common benign lesion was pleomorphic adenoma (68.1% of benign tumors and 23.5% of all lesions). Benign tumors were more frequent, in the age group of 31-50 years. Mucco-epidermoid carcinoma was the most common malignant tumor (40% of malignant tumors, and 7.8% of all lesions); most of the malignant lesions were seen to occur by the age of more than 50. Forty-six percent of all lesions were non-neoplastic which comprised of both genders (56.3% men, 43.7% women). Chronic sialadenitis was the most frequent lesion years.
    Conclusion
    Present study showed that pattern of salivary gland lesions epidemiology is different to series studies from all over the world, even though it was similar to the others partly. Such a difference points out the role of geographic and racial factors.
  • M. Ketabi, M. Mahabadi Page 145
    Introduction
    During using osseointegrated dental implants, as a foundation for the prosthetic replacement of missing teeth, failures and complications inevitably occur. The aim of this literature review was to present the studies related to the effects of smoking on dental implant procedures.Methods and Materials: Relevant clinical English studies published up to end of May 2008 through Medline and Cochrane Oral Health Group database (COHG) were surveyed. This was supplemented with a hand search of selected dental journals and text books at libraries of Isfahan School of Dentistry and School of Dentistry at the University of Toronto. Agreement between the reviewers was determined performing k-statistic. Disagreements were resolved by evaluation of the full texts and discussion. Due to heterogeneity of the factors in different studies, no meta-analysis performed. The results of different studies presented in a systematic manner.
    Conclusion
    Implant complications, marginal bone loss and implant failure were higher in smokers than non-smokers. The deleterious effects of cigarette smoking are dose dependent and were more pronounced in upper jaw. The negative effects of smoking were also less observed in medium rough surfaced implants. The success rates of GBR and SFEA procedures with implants were much lower in smokers. Appropriate oral hygiene instructions should be given and the deleterious effects of smoking on implant therapy should be highlighted. In patients who do not quit smoking, antibiotic should be given before surgery. Patient must also instruct not to smoke 1 week before and 8 weeks after surgery.